De basis van EDI toepassen in je les (
Leerjaar: 2023-2024
Ondervoorbehoud

MS Teams

2 november 2023
120 minuten

84 plekken vrij

Met Expliciete Directe Instructie (EDI) geef je leerlingen volgbare instructies die passen bij de verschillende niveaus binnen de groep. Door het inzetten van het EDI-model maak je instructiemomenten effectiever, verhoog je de betrokkenheid van leerlingen en zorg je ervoor dat alle kinderen actief meedoen. Wat is het EDI-model, hoe pas je dit toe tijdens je instructiemomenten en hoe maak je jouw instructie meetbaar? Dát is waarmee we aan de slag gaan tijdens de webinar.  

Inschrijven training

Helaas heeft deze cursus geen plekken meer beschikbaar.

Over De Cursus

 Bij EDI wordt vaak gedacht aan het gebruik maken van wisbordjes of beurtenbakjes. Maar EDI is veel meer dan dat. Als je EDI goed inzet, betekent het dat je weet hoe je een instructiemoment (de ik- en de wij/jullie fase) goed voorbereidt. Een goede voorbereiding maakt dat jij effectiever onderwijs kan geven. In de webinar gaan we in op de verschillende fases van het EDI-model. Dat doen we aan de hand van een eigen les die je nog gaat geven. We laten je zien dat je ook onderdelen uit EDI kunt halen en direct kunt toepassen zodat jouw instructielessen morgen al gelijk effectiever zijn. Na afloop van de webinar

  • Weet je wat het EDI-model is en hoe je het gebruikt
  • Kun jij jouw doelen EDI-proof maken
  • Weet je welke middelen je daarvoor kunt inzetten
  • Heb je handvatten gekregen voor het geven van een effectieve instructie

 

De webinar wordt gegeven op 2 november 2023 van 15.30 uur tot 17.30 uur. 

Contact

Wij zijn ons er terdege van bewust dat het scholingsaanbod op deze site niet compleet is en daarmee niet aan ieders wensen kan voldoen. Mocht u specifieke wensen hebben schroom dan niet om dit aan ons door te geven via ons mailadres: academie@sooog.nl. Wij kunnen dan bekijken of er meer belangstelling voor is en of we dit alsnog kunnen toevoegen.

De cursussen zullen veelal op woensdagmiddag of na schooltijd gegeven worden op één van de scholen van SOOOG. De exacte data, tijden en locaties worden zo snel mogelijk bekend gemaakt via de website. Indien u zich heeft aangemeld voor een training, ontvangt u automatisch een mail met daarin de data, tijd en locatie.