Lezingen

En wat als we nu weer eens gingen lesgeven – Eva Naaijkens

 Onderwijscentrum De Stuwe in Winschoten

 12 februari 2020

 68 plekken vrij

Eva Naaijkens was schoolleider van de SBO Michaëlschool in Amersfoort, die ze in 9 jaar tijd van een zwakke school naar een drie keer excellente school heeft geleid. Daarnaast was ze oprichter en directeur van het KPOA expertisecentrum voor orthopedagogisch en didactisch onderzoek, gericht op ondersteuning voor intern begeleiders en leraren binnen het primair onderwijs.  

Hooggevoeligheid, lust of last

 obs Jaarfke, Torum 15 Scheemda

  6 februari 2020

 86 plekken vrij

Als hooggevoelig persoon (HSP; highly sensitive person) ben je gevoeliger voor indrukken en neem je subtielere nuances waar dan gemiddeld. Ben je snel moe? Vooral in drukke ruimtes? Of kun je slecht tegen lawaai of fel licht? Goede kans dat je hooggevoelig bent.  HSP’s  zijn betrokken, creatieve mensen, die echter vaak overvoerd worden door indrukken van buitenaf. “Snel geboeid, snel vermoeid”, zou je kunnen zeggen. Het zijn krachtige, maar ook kwetsbare mensen, zowel fysiek als mentaal.

Datum: 6 februari, 15.30-18.00 uur, locatie obs Jaarfke Scheemda

Lastige ouders

 90 plekken vrij

Theater over leven met een meervoudig beperkt kind 

Dit is het verhaal van een moeder en een vader. Ouders van de liefste jongen ter wereld. Hij kan vreselijk goed zwemmen en kijkt recht in je ziel. Veertien jaar is hij. Maar zijn hoofd zit zo vol herrie dat hij misschien wel altijd twee zal blijven.

 

Slim Fit Onderwijs

 obs De Waterlelie, A. Verweystraat, Winschoten

 27 november 2019

 73 plekken vrij

Slim Fit Onderwijs ondersteunt schoolorganisaties in het primair onderwijs bij het anders organiseren van onderwijs.

 Het resultaat?

  • Eigentijds onderwijs van hoge kwaliteit
  • Optimale toerusting van kinderen voor de (toekomstige) maatschappij
  • Uitdagende leerarrangementen met inzet van moderne middelen
  • Uitvoering door professioneel samenwerkende onderwijsteams
  • Vormgeving vanuit een nieuw organisatieprincipe: jaarklassen worden vervangen door ‘units’ van 40 tot 90 leerlingen
  • Meer passend onderwijs en een optimale aansluiting op de onderwijsbehoefte van alle leerlingen.

Datum: 27-11-2019 Tijd: 13.30-16.00 uur Locatie: obs De Waterlelie Winschoten

Effectief en efficiënt samenwerken met ouders

 OBS de Waterlelie, Winschoten

 14 januari 2020

 84 plekken vrij

Kinderen bloeien bij een goede samenwerking met ouders, op school maar ook in de kinderopvang. Onderzoek heeft dat meermalen aangetoond. Maar hoe geef je die samenwerking vorm? Zeker als je weet dat ouderbetrokkenheid vooral thuís plaatsvindt. Is veel contact met ouders eigenlijk wel nodig? En dan die te mondige ouders. In een interactieve lezing neemt Peter de Vries je mee in de wereld van ouderbetrokkenheid. Een verhaal op basis van wetenschappelijk onderzoek met veel concrete voorbeelden, in de spiegel kijken en met humor.

14 januari 2020, 19.30-21.30 uur, locatie obs De Waterlelie Winschoten

Heeft u nog vragen? Vraag onze trainingsadviseur.

Contact

Wij zijn ons er terdege van bewust dat het scholingsaanbod op deze site niet compleet is en daarmee niet aan ieders wensen kan voldoen. Mocht u specifieke wensen hebben schroom dan niet om dit aan ons door te geven via ons mailadres: academie@sooog.nl. Wij kunnen dan bekijken of er meer belangstelling voor is en of we dit alsnog kunnen toevoegen.

De cursussen zullen veelal op woensdagmiddag of na schooltijd gegeven worden op één van de scholen van SOOOG. De exacte data, tijden en locaties worden zo snel mogelijk bekend gemaakt via de website. Indien u zich heeft aangemeld voor een training, ontvangt u automatisch een mail met daarin de data, tijd en locatie.