Concentratie en Snellezen
Leerjaar: 2022 - 2023
Ondervoorbehoud

11 plekken vrij

Zoveel informatie, zo weinig tijd... We worden overspoeld met informatie. We leiden ook massaal aan ‘infobesitas’. We nemen meer informatie op dan we kunnen verwerken.
De juiste selectie maken is dan ook cruciaal. En áls je dan informatie opneemt, doe het dan op een manier die effectief is en past bij de werking van je brein.
In deze workshop leer je hoe je je concentratie kunt verbeteren en hoe je met de juiste leesstrategieën sneller en effectiever leest. 

Over De Cursus

De meeste cursisten verdubbelen hun leessnelheid al tijdens de duur van de workshop mét beter begrip van wat ze gelezen hebben!

Leerdoel (drievoudig)
1. Je krijgt inzicht in je leesgedrag. Waarom we te langzaam lezen en hoe dit de opname van leesstof belemmert.
2. Je leert welke factoren concentratie beïnvloeden en leert technieken hoe je je concentratie kunt verhogen.
3. Je leert effectieve leesstrategieën en technieken hoe je je leessnelheid kunt verhogen mét beter begrip van wat je leest.
4. Je leert hoe je snelleestechnieken kunt integreren in je les, waardoor leerlingen beter overzicht over de stof krijgen, ze sneller verbanden zien en de stof beter beklijft.

Lesduur: 1 bijeenkomst van 3 á 3,5 uur.
Cursusleider: Peter la Roi

Contact

Wij zijn ons er terdege van bewust dat het scholingsaanbod op deze site niet compleet is en daarmee niet aan ieders wensen kan voldoen. Mocht u specifieke wensen hebben schroom dan niet om dit aan ons door te geven via ons mailadres: academie@sooog.nl. Wij kunnen dan bekijken of er meer belangstelling voor is en of we dit alsnog kunnen toevoegen.

De cursussen zullen veelal op woensdagmiddag of na schooltijd gegeven worden op één van de scholen van SOOOG. De exacte data, tijden en locaties worden zo snel mogelijk bekend gemaakt via de website. Indien u zich heeft aangemeld voor een training, ontvangt u automatisch een mail met daarin de data, tijd en locatie.