Schoolleidersregister: Leergang leidinggeven aan gepersonaliseerd onderwijs
Ondervoorbehoud

€ 2.750,00

24 plekken vrij

Er is geen blauwdruk van gepersonaliseerd onderwijs. Dat vraagt dus om een eigen ontwerp, dat de school uitgelezen mogelijkheid biedt om vorm te geven aan gepersonaliseerd leren en zo de onderwijsaanpak goed af te stemmen op de eigen leerlingenpopulatie en omgeving en om bij uw leiderschap uit te gaan van verandering en diversiteit. Gepersonaliseerd onderwijs is daarmee dé manier om recht te doen aan de verschillen tussen kinderen en teamleden in de school. Sterker nog: gepersonaliseerd onderwijs gaat juist uit van verschillen. Uitgaan van verschillen brengt verdieping aan in uw persoonlijk leiderschap. 

Inschrijven training 

Over De Cursus

Er is geen blauwdruk van gepersonaliseerd onderwijs. Dat vraagt dus om een eigen ontwerp, dat de school uitgelezen mogelijkheid biedt om vorm te geven aan gepersonaliseerd leren en zo de onderwijsaanpak goed af te stemmen op de eigen leerlingenpopulatie en omgeving en om bij uw leiderschap uit te gaan van verandering en diversiteit. Gepersonaliseerd onderwijs is daarmee dé manier om recht te doen aan de verschillen tussen kinderen en teamleden in de school. Sterker nog: gepersonaliseerd onderwijs gaat juist uit van verschillen. Uitgaan van verschillen brengt verdieping aan in uw persoonlijk leiderschap. Vaak weten schoolleiders wel dat ze hun onderwijs gepersonaliseerd willen vormgeven, maar nog niet precies HOE. In deze leergang ontwikkelt u het volgende:

 • Hoe bepaalt u uw koers en hoe start u met de gewenste koersverandering?
 • Hoe geeft u leiding aan een succesvolle verandering?
 • Wat kunt u doen met overtuigingen en hindernissen die u tegenkomt onderweg?
 • Wat gaat al goed in uw school en wilt u graag behouden?
 • Hoe houdt u focus op het resultaat?
 • Weet u als leidinggevende voldoende van gepersonaliseerd onderwijs om uw team en uw stakeholders mee te kunnen nemen en de organisatie adequaat in te richten?
 • Het leer-en ontwikkelingsproces van de kinderen moet natuurlijk inzichtelijk gemaakt worden. Hoe volgt uw school de leeropbrengsten van kinderen bij gepersonaliseerd onderwijs?
 • Hoe leggen u en uw school verslag naar ouders, bestuur en inspectie?

Kenmerken

 • Voorafgaand aan de leergang vult u de management drives vragenlijst in
 • De leergang bevat 5 lesdagen en stevige zelfstudieopdrachten tussen de lesdagen in, die u direct in staat stellen het uitgaan van verschillen aan uw praktijk te koppelen. En diepgaand te reflecteren op uw persoonlijk leiderschap
 • Er wordt gewerkt met een online leeromgeving ten behoeve van de leergangdagen, de zelfstudieopdrachten en alle literatuur
 • U sluit de leergang af met een meesterproef, waarbij u al het geleerde integreert en uw inzichten met betrekking tot persoonlijk leiderschap deelt

Tijdens de leergang wordt een variëteit aan literatuur en artikelen gebruikt. U kunt denken aan werken die gaan over verandering en innovatie, het leren van leraren en het vormen van een lerende cultuur. Wat gepersonaliseerd onderwijs vraagt van de school, de omgeving en het leiderschap ondersteunen we met onder andere de theorieën van Graves en Hargreaves en vele good practices.

 

Duur opleiding 5 dagen
Voor wie Directie
Meer informatie via AVS

Contact

Wij zijn ons er terdege van bewust dat het scholingsaanbod op deze site niet compleet is en daarmee niet aan ieders wensen kan voldoen. Mocht u specifieke wensen hebben schroom dan niet om dit aan ons door te geven via ons mailadres: academie@sooog.nl. Wij kunnen dan bekijken of er meer belangstelling voor is en of we dit alsnog kunnen toevoegen.

De cursussen zullen veelal op woensdagmiddag of na schooltijd gegeven worden op één van de scholen van SOOOG. De exacte data, tijden en locaties worden zo snel mogelijk bekend gemaakt via de website. Indien u zich heeft aangemeld voor een training, ontvangt u automatisch een mail met daarin de data, tijd en locatie.