Intern Begeleider
Leerjaar: 2020 - 2021
Ondervoorbehoud

€ 3.495,00

24 plekken vrij

De Post-HBO opleiding Intern Begeleider is een gecertificeerde opleiding. In deze opleiding ontmoet u ervaring en deskundigheid in effectief zorgbeleid die getoetst zijn in de praktijk. Veel praktijkvoorbeelden, direct te gebruiken modellen en een duidelijke overzichtelijke zorgstructuur worden aangeboden. 

Inschrijven training 

Over De Cursus

De Post-HBO opleiding Intern Begeleider is een gecertificeerde opleiding. In deze opleiding ontmoet u ervaring en deskundigheid in effectief zorgbeleid die getoetst zijn in de praktijk. Veel praktijkvoorbeelden, direct te gebruiken modellen en een duidelijke overzichtelijke zorgstructuur worden aangeboden. Er komt veel bij kijken om Intern Begeleider te zijn: de zorgplicht, de LB-functie, de toename van zorgleerlingen en de vraag naar expertise door ouders en collega’s. De LBBO (Landelijke Beroepsgroep voor Begeleiders in Onderwijs) heeft daarvoor een beroepsstandaard voor IB’ers ontwikkeld. Begeleiden, onderzoeken, beheren, organiseren, innoveren, samenwerken en zelfreflectie zijn belangrijke elementen uit de beroepsstandaard. Een Post-HBO opleiding kan belangrijk zijn om voor een LB-functie in aanmerking te komen. Hoe kunt u tegemoet komen aan al deze eisen en dat naast het dagelijks werk? En graag: vandaag geleerd, morgen toepassen in de praktijk!

Resultaat
U ontwikkelt doelgericht de noodzakelijke competenties en groeit door in uw persoonlijk functioneren. Ook binnen het team en de organisatie ontwikkelt u zich. U bouwt uw professionaliteit uit en werkt aan uw rol van coach, begeleider en vraagbaak van uw collega’s. Daarnaast wordt u deskundig adviseur van de directie. U traint essentiële communicatieve vaardigheden waardoor u eenvoudiger en sneller contact maakt op een professionele manier om de juiste beslissingen te kunnen nemen. U ontvangt een IB-diploma Post-HBO!

 

Duur opleiding 2 jaar, 12 studiedagen
Voor wie Leerkrachten
Meer informatie via Bureau Meesterschap

Contact

Wij zijn ons er terdege van bewust dat het scholingsaanbod op deze site niet compleet is en daarmee niet aan ieders wensen kan voldoen. Mocht u specifieke wensen hebben schroom dan niet om dit aan ons door te geven via ons mailadres: academie@sooog.nl. Wij kunnen dan bekijken of er meer belangstelling voor is en of we dit alsnog kunnen toevoegen.

De cursussen zullen veelal op woensdagmiddag of na schooltijd gegeven worden op één van de scholen van SOOOG. De exacte data, tijden en locaties worden zo snel mogelijk bekend gemaakt via de website. Indien u zich heeft aangemeld voor een training, ontvangt u automatisch een mail met daarin de data, tijd en locatie.