Vakspecialist muziek
Leerjaar: 2020 - 2021
Ondervoorbehoud

€ 1.250,00

25 plekken vrij

In de opleiding komen alle gangbare muziekmethoden aan bod. U leert leerlijnen voor het vak muziek te ontwikkelen die u kunt inpassen binnen het onderwijs van uw school. Ook legt u als cursist contacten met kunstzinnige instellingen zoals schouwburgen, muziekscholen en muziekgezelschappen. Door activiteiten die u ontplooit krijgt het muziekonderwijs op uw school een nieuwe impuls.

Inschrijven training 

Over De Cursus

In de opleiding komen alle gangbare muziekmethoden aan bod. U leert leerlijnen voor het vak muziek te ontwikkelen die u kunt inpassen binnen het onderwijs van uw school. Ook legt u als cursist contacten met kunstzinnige instellingen zoals schouwburgen, muziekscholen en muziekgezelschappen. Door activiteiten die u ontplooit krijgt het muziekonderwijs op uw school een nieuwe impuls. In de lessen doen zich veel mogelijkheden voor om praktische ervaring op te doen met de methodiek en didactiek voor zingen, spelen, bewegen en leiding geven. Het Prins Claus Conservatorium biedt bovendien veel mogelijkheden om aanvullende muzieklessen te volgen op uw eigen niveau. Dit gebeurt in de vorm van nevencursussen (bijvoorbeeld liedbegeleiding op gitaar of piano, zang, slagtechniek/ensemblebegeleiding en muziektheorie). Die nevencursussen worden gegeven door gevorderde conservatoriumstudenten.

Als cursist maakt u een persoonlijk opleidingsplan en bepaalt u voor een deel uw eigen leerroute.

Duur opleiding 1 jaar
Voor wie Leerkrachten
Meer informatie via Hanzehogeschool Groningen

Contact

Wij zijn ons er terdege van bewust dat het scholingsaanbod op deze site niet compleet is en daarmee niet aan ieders wensen kan voldoen. Mocht u specifieke wensen hebben schroom dan niet om dit aan ons door te geven via ons mailadres: academie@sooog.nl. Wij kunnen dan bekijken of er meer belangstelling voor is en of we dit alsnog kunnen toevoegen.

De cursussen zullen veelal op woensdagmiddag of na schooltijd gegeven worden op één van de scholen van SOOOG. De exacte data, tijden en locaties worden zo snel mogelijk bekend gemaakt via de website. Indien u zich heeft aangemeld voor een training, ontvangt u automatisch een mail met daarin de data, tijd en locatie.