Grej of the day
Leerjaar: 2022 - 2023
Ondervoorbehoud

5 april 2023
60 minuten

24 plekken vrij

Na een presentatie (en workshop) kun je pas echt goed starten met Grej of the day. Met Grej of the day geef je spannende microlessen aan leerlingen van alle leeftijden. Een Zweeds onderwijsconcept van Micael Hermansson dat ondertussen razend populair is in Nederland en Vlaanderen. Naast het standaard lesprogramma, laat je je leerlingen kennismaken met interessante kennis over de wereld. 

Over De Cursus

De dag voor de microles geef je je leerlingen een raadsel mee naar huis. Het is de bedoeling dat ze hier thuis over praten. De volgende ochtend geef je je acht minuten durende microles met allerlei feiten over bijvoorbeeld Anne Frank, het Colosseum of Great Barrier Reef. Je sluit deze les af met WOW-feiten. Feiten waarvan je zeker weet dat je leerlingen dit thuis zullen navertellen, omdat ze zo bijzonder zijn. Vervolgens geef je de opdracht om thuis te vertellen over de grej en je geeft een nieuw raadsel mee.

De presentatie
In de presentatie vertellen we het verhaal achter Grej of the Day en nemen we je stap voor stap mee in wat een goede grej inhoudt. Uiteraard demonstreren we ook een goede grej. De nadruk ligt op storytelling. Hiermee valt of staat een grej. Na de presentatie hebben alle deelnemers de basisinformatie die nodig is om aan de slag te gaan met de Grej of the day microlessen uit de boeken van Micael Hermansson.

De presentatie wordt gegeven op woensdag 5 april van 13.30 uur tot 14.30 uur.
Locatie van de presentatie is nog niet bekend.

Na de presentatie kunnen jullie een workshop volgen. Kijk hiervoor op de site van de SOOOG Academie onder het kopje "Workshops". 

Contact

Wij zijn ons er terdege van bewust dat het scholingsaanbod op deze site niet compleet is en daarmee niet aan ieders wensen kan voldoen. Mocht u specifieke wensen hebben schroom dan niet om dit aan ons door te geven via ons mailadres: academie@sooog.nl. Wij kunnen dan bekijken of er meer belangstelling voor is en of we dit alsnog kunnen toevoegen.

De cursussen zullen veelal op woensdagmiddag of na schooltijd gegeven worden op één van de scholen van SOOOG. De exacte data, tijden en locaties worden zo snel mogelijk bekend gemaakt via de website. Indien u zich heeft aangemeld voor een training, ontvangt u automatisch een mail met daarin de data, tijd en locatie.