Business aikido
Leerjaar: 2020 - 2021
Ondervoorbehoud

28 oktober 2020

69 plekken vrij

 Peter Hoogeveen is aikidomeester, organisatieontwikkelaar en auteur van ‘Business aikido’, zijn schrijversdebuut, waarin hij de geheimen van de Janpanse krijgskunst aikido toegankelijk maakt voor het bedrijfs-en organisatieleven. Zijn boodschap is eenvoudig en prikkelend: ‘wij kunnen veel meer bereiken met minder inspanning. De sleutel daartoe ligt in de verbinding tussen hoofd, hart en lijf.’

Inschrijven training 

Over De Cursus

Peter Hoogeveen is aikidomeester, organisatieontwikkelaar en auteur van ‘Business aikido’, zijn schrijversdebuut, waarin hij de geheimen van de Janpanse krijgskunst aikido toegankelijk maakt voor het bedrijfs-en organisatieleven. Zijn boodschap is eenvoudig en prikkelend: ‘wij kunnen veel meer bereiken met minder inspanning. De sleutel daartoe ligt in de verbinding tussen hoofd, hart en lijf.’

Maar…. Dat hebben wij nou net niet geleerd in onze moderne samenleving waarin de ratio de boventoon voert. ‘We geven te veel in ons hoofd en luisteren te weinig naar ons gevoel’, zo stelt hij. Het vraag een andere perspectief, in zijn geval aikido, om dat haarscherp te kunnen zien. Peter deelt fundamentele inzichten van harte, in woord en beleving. Daarbij brengt hij zijn publiek van meet af aan op het puntje van hun stoel…. En er van af, met elkaar in beweging. Succesprincipes Business aikido is volgens de vakjury een van de 5 beste managementboeken van het afgelopen jaar. Daarin werkte Peter 8 krachtige principes uit die hij illustreert met herkenbare organisatieverhalen en eenvoudige oefeningen. Natuurlijk laat hij die terugkomen in zijn Keynotes. Want een verhaal vertellen is misschien interessant, het ook nog eens zelf ervaren maakt dat het beklijft en dat er over wordt nagepraat. Vanuit zijn brede achtergrond legt hij vaak verassende verbanden tussen aikido en actuele thema’s in bedrijven en organisaties. Zoals:

  • Evenwichtig en verbindend leiderschap
  • Verandering hoeft niet eng te zijn
  • Werkstress; werk niet harder maar slimmer
  • Wendbare mensen, teams en organisaties
  • Zo los je weerstand op
  • Conflicten; elkaar zien en horen, dat telt

 

Duur lezing  
Voor wie Directie
Lezing via Kiworkx

 

 

 

Contact

Wij zijn ons er terdege van bewust dat het scholingsaanbod op deze site niet compleet is en daarmee niet aan ieders wensen kan voldoen. Mocht u specifieke wensen hebben schroom dan niet om dit aan ons door te geven via ons mailadres: academie@sooog.nl. Wij kunnen dan bekijken of er meer belangstelling voor is en of we dit alsnog kunnen toevoegen.

De cursussen zullen veelal op woensdagmiddag of na schooltijd gegeven worden op één van de scholen van SOOOG. De exacte data, tijden en locaties worden zo snel mogelijk bekend gemaakt via de website. Indien u zich heeft aangemeld voor een training, ontvangt u automatisch een mail met daarin de data, tijd en locatie.