Met sprongen vooruit voor groep 7 en 8

Obs De Noordkaap

14 oktober 2019

€ 525,00

15 plekken vrij

In deze cursus (4 bijeenkomsten) krijgt u overzicht van de rekenleerlijnen gebroken en gehele getallen.

U leert hoe u goede oefenlessen geeft. U krijgt oefeningen aangereikt die een operationalisering zijn van de doelen en de leerlijnen dekken.

Inschrijven training 

Over De Cursus

In deze cursus (4 bijeenkomsten) krijgt u overzicht van de rekenleerlijnen gebroken en gehele getallen.

U leert hoe u goede oefenlessen geeft. U krijgt oefeningen aangereikt die een operationalisering zijn van de doelen en de leerlijnen dekken. Ook wordt aangegeven waar de didactiek een aanvulling is op uw reken-wiskundemethode. Net als in de andere cursussen zijn interactieve, klassikale oefenlessen, eigen producties, interventies en omgaan met fouten, belangrijke kenmerken van het oefenen zoals bedoeld. De activiteiten uit de rekenleerlijn zijn opgedeeld in zeven oefenonderdelen: breuken, kommagetallen, procenten en verhoudingen, hoofdrekenen, schattend rekenen en schriftelijke standaardprocedures.

U krijgt oefeningen en spellen die de doelen van deze rekenleerlijn voor groep 7&8 dekken. Op het einde van de cursus beschikt u over tal van oefenactiviteiten en coöperatieve oefenvormen die u direct de volgende dag kunt inzetten.

De cursus wordt gegeven op:
14 oktober 2019
18 november 2019
27 januari 2020
24 februari 2020

 

De trainingen starten om 19.00 uur en duren tot 21.30 uur. 

Locatie:

Obs De Noordkaap

Huningaweg 8

9682 PB Oostwold
 

Duur cursus 4 bijeenkomsten van 2,5 uur
Voor wie Leerkrachten groep 7 en 8
Meer informatie via Menne Instituut

Contact

Wij zijn ons er terdege van bewust dat het scholingsaanbod op deze site niet compleet is en daarmee niet aan ieders wensen kan voldoen. Mocht u specifieke wensen hebben schroom dan niet om dit aan ons door te geven via ons mailadres: academie@sooog.nl. Wij kunnen dan bekijken of er meer belangstelling voor is en of we dit alsnog kunnen toevoegen.

De cursussen zullen veelal op woensdagmiddag of na schooltijd gegeven worden op één van de scholen van SOOOG. De exacte data, tijden en locaties worden zo snel mogelijk bekend gemaakt via de website. Indien u zich heeft aangemeld voor een training, ontvangt u automatisch een mail met daarin de data, tijd en locatie.