Spelend leren in een rijke speelleeromgeving
Leerjaar: 2022 - 2023

31 mei 2023
135 minuten

17 plekken vrij

In twee bijeenkomsten (totaal 4,5 uur) wordt je meegenomen in de uitgangspunten van het spelend leren én een rijke speelleeromgeving.

Inschrijven training

Helaas heeft deze cursus geen plekken meer beschikbaar.

Over De Cursus

Wát is spelend leren eigenlijk? En wat is het verschil met spelen? En hoe ziet spelend leren er uit in jouw groep? Dat zijn vragen waar je tijdens de training antwoord op gaat krijgen/geven. Daarnaast bekijken we mogelijkheden waarmee jij het spel en spelend leren van kinderen kunt stimuleren.

Om spel en spelend leren te faciliteren heb je een rijke speelleeromgeving nodig, waarin geleerd en gespeeld kan worden. Waarin leerlingen (onbewust) doelgericht bezig kunnen zijn en dus tot leren en ontwikkelen komen. We kijken naar criteria voor een rijke speelleeromgeving en zoomen in op één hoek zodat je er meteen in de praktijk mee aan de slag kunt. 

Aan het eind van de eerste bijeenkomst wordt gëinventariseerd welke inhoud tijdens de tweede bijeenkomst nog specifiek aan bod moet komen, bijv. een introductie op Kagan Coöperatief Leren. 

De cursus wordt gegeven op 31 mei en 12 juli van 13.30 uur tot 15.45 uur. De locatie is nog niet bekend. 

Contact

Wij zijn ons er terdege van bewust dat het scholingsaanbod op deze site niet compleet is en daarmee niet aan ieders wensen kan voldoen. Mocht u specifieke wensen hebben schroom dan niet om dit aan ons door te geven via ons mailadres: academie@sooog.nl. Wij kunnen dan bekijken of er meer belangstelling voor is en of we dit alsnog kunnen toevoegen.

De cursussen zullen veelal op woensdagmiddag of na schooltijd gegeven worden op één van de scholen van SOOOG. De exacte data, tijden en locaties worden zo snel mogelijk bekend gemaakt via de website. Indien u zich heeft aangemeld voor een training, ontvangt u automatisch een mail met daarin de data, tijd en locatie.