Methode IK voor schoolleiders
Leerjaar: 2021 - 2022
Ondervoorbehoud

€ 10,50

7 plekken vrij

De cursus is gericht op leidinggevenden en HR-adviseurs en heeft als doel het versterken van leiderschap bij verzuim. Huib Veldman geeft je handvatten om vastgelopen verzuimsituaties weer vlot te trekken en dreigende uitval te voorkomen.

Inschrijven training 

Over De Cursus

Huib Veldman ontwikkelde de Methode IK, die je laat kijken en denken als een reggiseur. 
Je leert focus te leggen op de mogelijkheden voor goed functioneren en je te richten op oplossingen die binnen de arbeidsrelatie tot stand kunnen worden gebracht. Daarnaast leer je hoe je de regie houdt als de situatie vraagt om inzet van arbo- en andere adviseurs. 

Zo krijg je grip op de situatie en los je verstoringen van inzetbaarheid eenvoudig op. 

Het programma:

Dag 1: Basisprogramma

  • Het draaiboek - Analyse van (dreigend) verzuim
  • Regisseren - Regiestrategie voor duurzaam werk

Dag 2: Oefenset

  • Gespreksvoering - Methodisch toepassing in gesprek met acteur
  • Casusvlotten - Casüistiek, intervisie, leren van elkaar

Resultaat

Na deelname ben je in staat om dreigende uitval van medewerkers te herkennen, kun je de belangrijkste onderwerpen voor het behoud van inzetbaarheid benoemen en weet je Arbo- of andere adviseurs te betrekken als de situatie daar om vraagt, zonder de regie te verliezen. 

Contact

Wij zijn ons er terdege van bewust dat het scholingsaanbod op deze site niet compleet is en daarmee niet aan ieders wensen kan voldoen. Mocht u specifieke wensen hebben schroom dan niet om dit aan ons door te geven via ons mailadres: academie@sooog.nl. Wij kunnen dan bekijken of er meer belangstelling voor is en of we dit alsnog kunnen toevoegen.

De cursussen zullen veelal op woensdagmiddag of na schooltijd gegeven worden op één van de scholen van SOOOG. De exacte data, tijden en locaties worden zo snel mogelijk bekend gemaakt via de website. Indien u zich heeft aangemeld voor een training, ontvangt u automatisch een mail met daarin de data, tijd en locatie.